Siirry sisältöön

ChatGPT:sta apua mainosviestien luomiseen? 

Mainos 

”Hei sinä 40-50 vuotias miesyrittäjä! Haluatko säästää aikaa ja vaivaa hiustenleikkuussa? Meidän ammattitaitoiset parturimme huolehtivat hiuksistasi juuri sinun aikataulusi mukaisesti. Tarjoamme laajan valikoiman hiustenleikkuutyylejä, joten voit valita juuri sen tyylin, joka sopii sinulle parhaiten. Palvelumme on suunniteltu erityisesti kiireisille yrittäjille, jotka haluavat pitää huolta ulkonäöstään mutta joilla ei ole aikaa hukattavaksi. Tarjoamme ensimmäiselle käyntikerralle 10% alennuksen. Ota yhteyttä ja varaa aika hiustenleikkuuseen jo tänään!” 

Huomasitko yllä olevassa mainoksessa mitään erityistä…? Ehkä se oli hiukan puiseva..? Olisiko seuraava hiukan lennokkaampi: 

Mainos 

”Hei sinä menestyvä miesyrittäjä, tiedämme että aikasi on kullanarvoista ja että sinulla on aina kiire. Siksi haluamme tarjota sinulle loistavaa palvelua hiustenleikkuussa! Meidän huippuammattitaitoiset parturimme huolehtivat hiuksistasi nopeasti ja kätevästi, juuri sinun aikataulusi mukaisesti. Meillä on myös laaja valikoima tyylikkäitä hiustenleikkuutyylejä, jotta voit löytää täydellisen lookin juuri sinulle. Meidän palvelumme on suunniteltu erityisesti kiireisille yrittäjille, jotka haluavat näyttää hyvältä, vaikka aikaa ei olisi liikaa. Tule käymään meillä ensimmäistä kertaa ja saat huimaavat 10% alennuksen! Ota yhteyttä ja varaa aika jo tänään, anna hiustesi loistaa!” 

On aika uskomatonta että mm. tämänkaltaisia mainostekstejä pystyy jo tuottamaan ChatGPT:llä (nämä on tuotettu komennoilla ”Luo 40-50 vuotiaille miesyrittäjille suunnattu mainosviesti hiustenleikkuupalveluista. Laajuus 100 sanaa” sekä ”Voisiko saman asian ilmaista hieman lennokkaammin?”).  Esimerkki osoittaa että keinoäly pystyy paitsi ymmärtämään annetun tehtävän nyansseja, myös huomioimaan kohderyhmää sekä tarjoamaan kontekstin edellyttämiä mainostäkyjä.  

ChatGPT:n perusversio on vapaasti käytettävä ja sen löytää osoitteesta https://chat.openai.com/. Voit kokeilla sitä helposti kirjoittamalla sille ohjeita ’lähetä viesti/send a message’ kenttään. Alusta ymmärtää suomen kieltä varsin hyvin ja tuottaa myös kelvollista tekstiä. Toki kielentarkistus on aina paikallaan, eikä mikään tietenkään estä käyttämästä sen sisältöjä soveltuvin osin ja lisäämällä omaa tekstiä.  

Tekoälyn monista ja huimaa vauhtia kehittyvistä muodoista erityisesti ChatGPT soveltuu mainiosti yrityksen kaupallisen viestinnän tukemiseen ja ideoiden tuottamiseen siihen. Se on esimerkki keinoälystä jonka järkevä hyödyntäminen voi vapauttaa yrittäjän aikaa ja energiaa muuhun tuottavampaan työhön. 

Kai Schleutker